OSHO Bardo

OSHO Bardo is een proces dat je ondersteunt in leven en dood, met bewustzijn van wie je bent in je diepste kern en van de vreugde die dat met zich meebrengt.

Osho Bardo zon in bladeren cropped kopie

OSHO Bardo is een geleide meditatie, die bedoeld is voor iedereen die meer begrip, ontspanning en gewaarzijn wil brengen in het dagelijks leven en bij het sterven. Deze meditatie is uitgebracht in een app door Maneesha en Sudheer, beide ervaren mediterenden, geïnspireerd door Osho. In de app is de meditatie beschikbaar in 10 talen, waaronder ook in het Nederlands dat wordt ingesproken door Sudheer en mijzelf, Sonar.
www.osho.com/mobile/osho-bardo

Bardo’ betekent ‘overgangstijd’ en biedt als zodanig een verhoogde mogelijkheid voor innerlijke transformatie. De oorspronkelijke Bardo Thödol was een oude methode die in Tibet gebruikt werd om de overgang van het sterven te ondersteunen. Osho heeft gevraagd om een nieuwe, meer eigentijdse versie te creëren die ondersteuning biedt aan mensen die bewust en met vreugde willen leven en sterven.

OSHO Bardo kan gebruikt worden als een regelmatig terugkerende meditatie die ons helpt te ontspannen en meer gewaarzijn en vreugde in ons dagelijks leven te ervaren. Het is ook een voorbereiding op het hoogtepunt van het leven en de grootste ervaring van loslaten die we zullen meemaken — het leven zelf loslaten.

Deze geleide meditatie kan door iedereen gebruikt worden, van welke religie of spirituele overtuiging dan ook. Het is voor

  • iedereen die bewust wil leven en sterven
  • iedereen die wil kunnen ontspannen en tegelijkertijd ook aanwezig en alert blijven
  • mensen die een angst hebben rond leven of dood
  • degenen die al bekend zijn met meditatie, maar ook degenen die meditatie willen leren
  • verzorgenden van zieken of stervenden