energie ontspanning bewustzijn

ontdek je innerlijke natuur met meditatie en transformeer je leven tot een celebration

energie ontspanning bewustzijn

ontdek je
innerlijke natuur met meditatie en transformeer je leven tot een celebration

Welkom bij Inner Nature

Inner Nature is als een oase, middenin Amsterdam. Als je wilt leren mediteren, of als je nieuwe dimensies voor je meditatie wilt verkennen, dan kan je hier inspiratie opdoen. Alle activiteiten zijn er op gericht om energieker en tegelijkertijd meer ontspannen te zijn, je bewustzijn te vergroten en je leven te transformeren tot een celebration.

Ontdek jouw meditatie

Bij Inner Nature kan je verschillende meditatiemethoden leren en beoefenen. Hieronder vind je de belangrijkste. Door te experimenteren met één of meer methoden ontdek je welke meditatie op dit moment het meest bij jou past.

 

Actief

OSHO Actieve Meditaties zijn speciaal ontworpen voor de hedendaagse mens. Ze beginnen actief en eindigen stil.

Stil

Er zijn talloze vormen van stille meditaties, waarbij je, in een stille houding, bij jezelf naar binnen kijkt. De bekendste techniek is de vipassana meditatie.

Geleid

In een geleide meditatie volg je alleen maar de stem van de begeleider, die je helpt dieper bij jezelf naar binnen te gaan.

Dagelijks leven

Meditatie kan overal en altijd in het dagelijks leven plaatsvinden. Daarbij gaat het er steeds om elk moment aanwezig te zijn bij wat je doet en wat zich in je afspeelt.

Workshops

Regelmatig worden workshops georganiseerd, soms met een gastdocent. Dit zijn unieke dagen of avonden, waarin je op een lichte manier een specifieke invalshoek tot  verdieping en bewustzijn leert ervaren.
Wil je op de hoogte worden gehouden, schrijf je dan in voor de Nieuwsbrief.

Mediteren
bij Inner Nature

Op woensdagavonden is er wekelijks een OSHO Actieve Meditatie.

Op donderdagochtenden kan je meedoen met een stille en/of geleide meditatie, die voorafgegaan wordt door een korte activerende techniek.

Deze meditaties zijn geschikt voor zowel beginners  als voor ervaren mediterenden.

Individueel

Je kunt enkele individuele sessies boeken, waarin je b.v. één of meerdere meditaties leert, of waarin het accent ligt op leren ontspannen. Ben je op zoek naar een nieuwe richting in je leven, dan kan je kiezen voor lifecoaching. Aan de sessies gaat altijd eerst een kennismakingsgesprek vooraf, waarvoor je een afspraak kunt maken.

Eerstvolgende meditatie

Geleide Meditatie voor ontspanning

18 april 2024

10.00 – 11.15 uur

Agenda

OSHO Actieve Meditatie
elke woensdagavond 20.00 – 21.30 uur

Stille of Geleide Meditatie
elke donderdagochtend 10.00 – 11.15 uur

Witnessing

 

Witnessing is de sleutel tot meditatie. Het betekent ontspannen aanwezig zijn bij wat zich elk moment in en om je heen afspeelt — als een getuige. Je bemoeit je niet met wat je ziet, er is geen oordeel en geen identificatie. Je bént niet wat je ziet, je bent alleen maar een toeschouwer..

Witnessing is niet iets nieuws om te leren. Het is je innerlijke natuur. Je was daar al als pasgeboren baby, voordat de mind  zich ontwikkelde. Door ontspannen gewaar te zijn van alles wat zich in je voordoet — lichaamssensaties, gedachten, gevoelens — kom je los van de mind en kom je weer in contact met je innerlijke stilte. 

Meditation & Celebration

 

Vaak wordt meditatie als iets serieus en ernstigs gezien, maar het is in feite een feestelijk gebeuren: in meditatie ben je weer in contact met het bestaan. En het bestaan is feestelijk, het is een celebration.

Door celebration in je leven te brengen, wordt het gemakkelijker om je los te maken van de mind. Zo ondersteun je je meditatie. En het leven wordt een stuk leuker! Omgekeerd, als je mediteert, voel je steeds meer vreugde en wordt je leven meer en meer een celebration.

“Mijn meditatie is eenvoudig, er zijn geen ingewikkelde oefeningen voor nodig. Het is zingen, het is dansen. Het is zitten in stilte. Het is op je gemak zijn met het bestaan. Het is accepteren dat het bestaan je thuis is.”
Osho, The Dhammapada: The Way of the Buddha, Vol. 8, #2

 

Meditatie van de maand

Ontspan de ademhaling

Wanneer je tijd hebt, ontspan dan gedurende een paar minuten de ademhaling. Alleen maar de ademhaling, het is niet nodig om je hele lichaam te ontspannen.

Bijvoorbeeld, in de trein of thuis op de bank, of als je op het werk een kleine pauze neemt… ontspan dan je ademhaling. Laat deze weer natuurlijk functioneren.

Sluit je ogen en zie hoe de ademhaling naar binnen gaat en naar buiten gaat… Probeer de ademhaling niet onder controle te brengen, en maak er geen concentratie van. Laat het zo makkelijk en natuurlijk mogelijk zijn.

energie ontspanning bewustzijn

ontdek je
innerlijke natuur met meditatie en transformeer je leven tot een celebration

Ervaringen